Varma mackor med svamp- och baconstuvning

Idag bestämde jag mig för att göra en gammal favorit: varma mackor. Ibland har jag gjort dessa med en brödskiva underst, stuvningen i mitten, en brödskiva ovanpå och sedan ost på toppen och dessa gratineras sedan i ugnen. Denna gång valde jag att lägga smörgåsarna i ett smörgårjärn istället, med stuvningen och lite ost inuti.

Stuvningen
Ett paket bacon, tärnat
ca 200 g champinjoner
Några matskedar mjöl
mjölk
salt & peppar
Några droppar soja

Bryn småtärnade champinjoner och bacon i en stekpanna. Blanda i mjöl för redning och fördela i svamp- och baconblandningen. Häll på mjölk så att stuvningen blir lagom tjock (den tjocknar ofta ytterligare när den svalnar). Krydda och smaka av och låt den få lite färg med soja.

Det är riktigt gott med en lätt sallad därtill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0