Kladdkaka i långpanna

Idag blev jag tvungen att baka inför det symposium som börjar i morgon och jag hade utlovat chokladkaka i någon form. Jag har ett riktigt bra recept på den vanliga, lilla och runda kladdkakan, men detta skulle bli mycket så långpannan och den stora blandskålen åkte fram.

Receptet (baserat på detta från kokaihop.se) är som följer:

8 st ägg
8 dl strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 dl kakao
400 gram smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg, socker, salt, vetemjöl och kakao och tillsätt det smälta smöret. Rör smeten slät. Klä en långpanna med papper och häll upp smeten. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 33 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad utan lite kladdig. Det syns att den är färdig när mitten har "fyllts upp" och inte längre ser "våt-blank" ut. Låt svalna ordentligt innan kakan skärs i bitar. Förvaras svalt.

Låt oss hoppas att symposiumdeltagarna uppskattar min kaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0