Rönnbär- och äppelmarmelad

Idag har vi gjort vårt bästa för att ta hand om i alla fall en del av gårdagens skörd och först ut var blandningen av rönnbär och äpplen som förvandlades till marmelad. Vi baserade vår marmelad på Hildas recept från Coop som vi ändrade en del och i vår version består av:

6 dl vatten
2,2 kg tvättade frostnupna rönnbär
2,5 kg urkärnade äpplen i bitar
2 kg syltsocker

Koka vatten, rönnbär och äpplen på hög värme under lock i 30-40 minuter tills äpplena är mosiga. Mixa och passera äppel- och bärblandningen genom en grovmaskig sil innan sockret tillsätts. Koka moset tills det "flockar sig", blir simmigt. Häll upp på väl rengjorda, atamon-sköljda burkar och förslut genast.

Tips: Stoppa rönnbären i frysen ett par timmar om du inte vill vänta till första frosten. I fruset skick blir de mindre beska och kärva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0