Inlagda gurkor

Nu har vi försökt oss på att lägga in gurkor och vi gjorde det efter följande recept:

1 knippa dillkronor
1 kg hela västeråsgurkor
3 msk senapsfrö, gula
2,5 dl ättikssprit
2,5 dl vatten
4,5 dl strösocker
1 dl fint salt

Tvätta gurkorna noga, picka med en gaffel eller provsticka (för att de ska "släppa in" lagen) och varva gurkorna, dillkronor och senapsfrön i en stor, väl rengjord glasburk.

Blanda ihop lagen och rör tills socker och salt har löst sig ordentligt. Häll lagen över gurkorna och låt burken stå i kylskåp i en vecka eller två.

Vi ser fram emot att testa resultatet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0