Hemgjord glass

Under midsommarhelgen gjorde vi hemgjord rabarberglass som blev en otroligt god avslutning på middagen. Igår bestämde vi oss för att göra något liknande med jordgubbar och resultatet blev även det riktigt bra.

Receptet är mycket enkelt och lyder som följer:

ca 3 dl mosade jordgubbar, rabarberkräm eller annan smakrik frukt eller bärblandning
2 dl grädde
1-2 dl strösocker (beroende på hur söt frukten eller bären är)

Generellt sett måste glassmet vara sötare än i det man äter i ofruset tillstånd, eftersom själva kylan gör att det smakar mindre. När alla ingredienser blandats ihop ska smeten köras i glassmaskin tills den har fryst till glass alternativt placeras i en låda i frysen och röras om varje halvtimme. Att servera med färska jordgubbar smakar riktigt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0