Julgodis

Denna julafton tar jag chansen att ge några recept på årets julgodis. Knäcken på bilden ovan är riktigt enkel: 1 dl socker, 1 dl sirap och 1 dl grädde (och ca 7-8 min på full effekt i micron, gör kulprov).

Dessutom gjorde vi halvmånar med plommon i portvin och cognac, marsipan och mörkt chokladöverdrag; formar fyllda med cornflakes, rivet apelsinskal (ekologiska apelsiner) och mörk choklad; samt valnötspraliner gjorda av riktigt god marsipan (åtminstone 60% mandel), valfritt antal droppar cognac/madeira/likör/portvin/glögg och/eller en kula nougat inuti marsipanen, smält mörk choklad och en bit valnöt ovanpå. Som ni märker är det ett synnerligen öppet recept som kan varieras i den riktning man vill.

God jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0